Ha a WC tartály szivárog vagy csöpög, érdemes jól átnézni vagy nézetni a wc tartály belsejét. Az állandóan szivárgó víznek nem csak a hangja kellemetlen, de egy idő után igen magasra fel tud szökni a vízszámlánk költsége.

Hogyan is kell ellenőrizni házilag egy hibás WC tartályt?

Első lépésként le kell szerelni a WC tartály fedelét majd a középen található a leeresztő szelepet. Ez biztosítja wc lehúzása során a víz WC csészébe jutását. A tartály egyik szélén pedig a töltőszelepet láthatjuk. Az utóbbi felel a WC tartály vízzel való feltöltését. Ha túl töltődik a WC tartály, akkor a leeresztő szelep közepén lévő biztonsági részen a víz átbukik, és ez felel azért, hogy a felesleges víz a WC csészébe jusson.

Ha túl tölt a WC tartály, akkor érdemes a feltöltő szelepet manuálisan megmozgatni picit hátha csak egy kis vízkő vagy valamilyen szennyeződés miatt ragadt le. Ha ezt meg tesszük, időt nyerünk a WC feltöltő szelep cseréje előtt. A cseréhez szükséges hogy a vizet el kell zárni a lakásban, és legyünk felszerelkezve minimum 1 db vízpumpa fogóval a biztonságos szerelés érdekében. A feltöltő szelep nem tölt, és egyáltalán nem lehet hallani a víz susogását, az esetben ne mozgassa, feleslegesen inkább cserélje ki egyből, vagy hívjon vízvezeték szerelőt.

A WC tartály meghibásodását az is jelzi hogy, mikor magától intenzíven el kezd tölteni a tartály olyankor a WC leeresztő szelepe a hiba. Sajnos az alján lévő gumi elöregedett és át engedi a tartályban lévő vizet.

A leeresztő szelep gumiszimering cseréje eléggé bonyolultnak tűnik, ha még nem csinált hasonlót, de tapasztalatból tudom nem bonyolultabb, mint egy kocsi izzó cseréje. Egy kis logikai rálátás és kézügyesség és máris sikerrel eltudjuk végezni ezt a feladatot is. Amennyiben nem akar vesződni inkább, hívjon vízvezeték szerelőt, ha biztonságban szeretné a vizes fogyasztóját.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk