Fürdőszoba felújítás:

Régi fürdőszoba
A csőtérés talán mindenkinek a legnagyobb – ki nem mondott – félelme. Talán nem jut eszünkbe minden nap, de amikor egy beázott lakásról hallunk vagy olvasunk, akkor mindig az jár a fejünkben, hogy „jaj, csak ne velünk történjen meg” és általában azzal vigasztaljuk vagy nyugtatjuk magunkat, hogy „velünk ez sosem történhet meg”. Aztán amikor egy barátunk, vagy egy közeli hozzátartozónk meséli el saját történetét, akkor már kissé közelebbinek érezzük magunkhoz a problémát, és talán még az is eszünkbe jut, még azt is végiggondoljuk, hogy mi mit tennénk ebben a helyzetben. Biztosan eszünkbe jut, hogy vajon mi melyik szerelőt hívnánk, végigfut az agyunkon, hogy van-e biztosításunk, hogy vajon a biztosító fizetné-e a kártérítést, és ha nem, akkor miből fedeznénk a szerelő költségét és a javítási költségeket? Mert lehetséges, hogy a biztosító fizetne, de csak pár hónap után, egy szerelő munkadíja pedig nem várhat addig. Érdemes ezzel a problémával foglalkozni, de mielőtt még kétségbe esne, tudja meg, hogy mik lehetnek a csőtörés előjelei, de lássa meg azt is, hogy van lehetőség gyorsan pénzhez jutni, hogy a szerelőt se hagyja fizetetlenül.

A csőtörés előjelei:

Nem kell feleslegesen attól a helyzettől rettegni, aminek a bekövetkezte ellen tehetünk is valamit. Ha attól retteg, hogy a munkából vagy egy hétvégi kirándulásból hazatérve egy óriási tavat talál otthon, akkor inkább hagyja abba a félelmeket és figyeljen oda az előjelekre – ha pedig egyet is észlel, akkor hívjon mestert, és kerülje el a nagyobb bajt egy egyszerű szereléssel. A csőtörés egyik előjele a csöpögő csap, vagy a túlfolyó WC. Talán ez a két olyan probléma, amely sok esetben tényleg semmit nem jelent, néhány esetben azonban tényleg egy csőrepedést jelez. A másik jel a nyomásvesztés. Ha azt érzékeljük, hogy a nyomás kisebb, mint eddig, akkor érdemes is ezzel a problémával foglalkozni, hiszen több mint valószínű, hogy valahol máshol folyik el a víz. Általában a nedves falra és a különféle helyeken megjelenő vízfoltokra már mindenki reagál, hiszen az már egyértelműen a csőrepedés, csőtörés jele. Ha valamelyik jelet észleli, akkor el kell zárni minden vizet, és meg kell nézni, hogy a vízóra erre hogyan reagál. Ha tovább mozog, akkor azt jelenti, hogy valahol még folyik a víz, tehát csőrepedés van, amellyel ha nem foglalkozunk, akkor annak csőtörés lehet a vége. Ha azonban megáll, akkor tényleg csak valami egyszerű meghibásodásról, egy egyszerű csöpögésről lehet szó.

Ha mégis bekövetkezik a baj…

Ha mégis bekövetkezik a baj, akkor sem kell teljes mértékben kétségbe esni, főleg a pénzügyek miatt nem. Két lehetőséget is bemutat a hitelmindenkinek.hu, amellyel már nagyon gyorsan, szinte megkötések nélkül juthatunk ahhoz a pénzhez, amellyel a szerelési költségeket ki lehet fizetni. A gyorskölcsönről és a folyószámlahitelről van szó. A gyorskölcsön lényege, hogy akár most is igényelheti és akár már ma, de legkésőbb holnap hozzá is juthat a pénzez – természetesen csak akkor, ha megfelel az elvárásoknak, amelyek azonban sokkal kisebbek, mint egy normális kölcsön felvételekor. A gyorskölcsönt bármikor kérheti, és bármire felhasználhatja, csupán a jövedelmet kell igazolnia. Van már olyan gyorskölcsön is, amelyhez nem szükséges a jövedelemigazolás – ebben az esetben azonban át kell gondolni, hogy miből fizeti vissza a pénzt. A folyószámlahitel is egyre elterjedtebb – ha havi jövedelmünk a számlánkra érkezik, akkor érdemes ezt a szerződést megkötni, amely összeg szintén bármikor és bármire felhasználható. Mindkét kölcsönforma lényege, hogy kevés feltételnek kell megfelelni, gyors az elbírálás, nagyon hamar meg lehet a pénzt kapni, és tényleg bármire felhasználható – érdemes azonban csak szükséghelyzetben ehhez a hitelformához folyamodni.