Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.):


  • Köteles vagyok beengedni a vízvezeték szerelőt ha nem az én lakásomban van a csőtörés?
    Röviden, igen. A megadott időpontban ami közösen lett megbeszélve a szerelővel és a közös képviselővel be kell engedni a lakásba és biztosítani neki a helyet. Abban az esetben ha nem megoldható akkor egy megbízott vagy a közös képviselőnek kell a kulcsot átadni hogy beengedje a szerelőt. A károkat a biztosító fizeti ha nem bizonyítható a szándékos kár okozás. Abban az esetben ha nincs biztosítás a lakáson a közös költségből kell állnia a lakóközösségnek. Ez lakó közösségenként változhat!

  • Mennyi ideig tart egy csőtörés?
    A cső törések fajtája rengeteg lehet mivel nagyon sok féle cső létezik és nagyon sok helyen történhet törés. Általánosságban elmondható hogy egy csőtörés 1 hét alatt meg szokott oldódni.

  • Mosógép bekötéséhez és a régi leszereléséhez vízvezetékszerelőt, vagy mosógép szerelőt kell hívni?
    Mindkettő tökéletes a feladatra. Abban az esetben ha a kád alatt futnak a csövek akkor a vízvezeték szerelő a jobb megoldás.

  • Mennyit keres egy vízvezeték szerelő átlagosan?
    Ez nagyon nehéz kérdés. A fővárosban nettó 150.000 Ft-ot, vidéken 20-30%-al kevesebbet. Ez csupán egy átlagos statisztikai szám ez akár a kétszerese is lehet vagy a fele is.

  • Albérlő vagyok és vízvezeték szerelőt kellet hívni, ilyenkor ki fizet?
    Abban az esetben ha a kár nem önhibából adódik akkor a biztosító vagy a főbérlőnek kell fizetni minden más esetben az elbérlő fizet. Az ilyen eseteket bele szokták írni az albérleti szerződésbe.