A legfontosabb ebben a témában az hogy az emberek abban a tévhitben élnek hogy a fürdőszoba felújítás milliós tétel. Természetesen ez az igényektől is függ de a kisebb fürdőszobák teljes felújítása az összes költséggel együtt 2-300ezer forintból is kivitelezhető. Abban az esteben ha nem mi építettük a házunkat hanem vettük akkor beköltözés előtt ajánlatos a fürdőszobát felújítani a fertőzések elkerülése végett. Képzeljük el azt hogy egy lakás ami albérletnek volt kiadva 10 év alatt akár több 100 lakóval is találkozott. Egy dolog azonos minden lakóban és a lakásban a fürdőszoba. 10 év után már ránézni is rossz lehet főleg ha régi építésű házról van szó ugyanis akárhogy takarítjuk a fürdőszoba az elkopik és elhasználódik, nem csak kívülről hanem belülről is (csövek).

Hogyan zajlik egy teljes fürdőszoba felújítás?

  • Első lépésként: le kell bontani a fürdőszobát teljesen kezdve a csempével majd a padlóval. Ki kell szedni a kádat, zuhanyzót, mosdót stb.. minden ami a fürdőszobában van. A végeredménye az első lépésnek teljesen katasztrofális.
  • Második lépésként: ki kell vésni a falakat és ki kell szedni a révi csöveket. Ha más lesz az elrendezése a fürdőszobának akkor az új csöveknek a helyét is ki kell vésni. A padlót is érdemes felvésni teljesen és újra betonozni.
  • Harmadik lépésként: az alapanyagokat kell beszerezni amit a vevő választ ki ízlése szerint. A vezetékek illetve a beszereléshez szükséges alapanyagokat a vízvezeték szerelő szakember fog kiválasztani hiszen ő tudja hogy mi a jó és tartós termék.
  • Negyedik lépés: a csövek, radiátor, elválasztó fal stb beépítése. Burkolás, betonozás meg minden ami ezzel jár.
  • Ötödik lépés: a bútorok, kád, zuhanytálca stb beszerelés és beállítása.

Ez az öt lépés körülbelül egy hetet vesz igénybe de ha gyorsabb megoldásra vágyik akkor az is megoldható felár alkalmazásával. Minden elvégzett fürdőszoba felújításra 10 év garanciát vállalunk. Amik problémák szokta lenni álltalában (most nem a saját munkáinkra gondolunk) azok a rossz illesztések vagy a csőtörés a rossz anyag miatt. Abban az esetben ha a kivitelező cég nem vállal garanciát hívjon minket és mi megnézzük a problémát és még garanciát is kap.

Mit kell tenni a megrendelőnek a fürdőszoba felújítás közben?

Biztosítani kell a fürdőszobába a bejutást korán reggel és ezen kívül semmilyen dolga nincs. Ami fontos hogy a munka megkezdése előtt mindenképp értesíteni kell a közelben lakókat vagy társasház esetén mindenkit hogy nagy zajjal fog járni a felújítás és ha közvetlen kapcsolat van a lakások között akkor elképzelhető hogy el kell zárni a vizet egy kis időre. A harmadik lépésnél ha még nincs beszerezve a csempe vagy bármilyen fürdőszobai eszköz akkor azt be kell szerezni vagy a szakemberrel vagy nélküle.

Milyen problémák adódhatnak a fürdőszoba felújítás közben?

  • A szakember esetleg kisebb sérülést szenved aki hátráltathatja a munkát.
  • Nem tudnak bejutni a munkások időben a munkaterületre.
  • Túl bonyolult a vízvezeték rendszer és utána kell járni a szomszédoknál a kiépítési lehetőségeknek.
  • Túl kicsi a fürdőszoba és nem fér be annyi ember hogy időben be lehessen fejezni.
  • A száradási idő nagyobb mint ami megszokott a pára miatt vagy az anyag keverés miatt.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk