Megunta fürdőkádját, és egy igényesebb, stílusosabb darabra cserélné? Teljes fürdőszoba felújítás előtt áll, és profi munkát végző szakembereket keres a feladatra, akik ráadásul megfizethető áron dolgoznak? A fürdőszoba otthonunk azon helyisége, ahol új energiákkal töltődünk fel a mindennapok során, ezért korántsem mindegy, mennyire szolgálja kényelmünket, és milyen esztétikai megjelenéssel bír. A megfelelő szaniterekkel, burkolatokkal igazi wellness oázist teremthet, ehhez azonban a tapasztalattal rendelkező szakemberek munkája nélkülözhetetlen Egy kád cseréje életünkben többször is előfordulhat, jellemzően lakásfelújításkor vagy új, de használt lakásba költözéskor. A fürdőkád cseréje szakembert igényel, hiszen ahogyan a villanyszerelés úgy ez is egy szakma. A fürdőszobák egyik talán legerőteljesebb látványával büszkélkedhető eleme maga a fürdőkád. Ahogy a fürdőszobába belép az ember, elsőre mindig a fürdőkád tűnik fel és utána az általában oldalt elhelyezett mosdó és esetleg mosdószekrény. Ez leginkább a panel épületekben jellemző.

Napjainkban (2023):

Már számtalan típusú fürdőkád elérhető, de beszerelés szempontjából most két fajtát különböztetünk meg, a gyári előlappal és az épített, azaz burkolattal épített kádakat. A gyári előlappal szerelt kádak nagyon sok bosszúságot tudnak okozni a szerelőknek, hiszen legtöbbször teljesen hiányzik a derékszög megléte a sarkaknál. Maga az előlap is sokszor oda nem illő és kisebb rések maradnak a beszerelés után. Az épített előfalas kádak általában ytong elemek felhasználásával készülnek. Természetesen más falazásnál használt építőelem is használható, de ez az elterjedtebb.

Fürdőkád cseréjének a menete:

A legelső és legfontosabb lépés a derékszögek ellenőrzése a falaknál. A tátongó rések a szabálytalanságok miatt csak további bonyodalmakat szülnek. Fontos, hogy ezután megtörténjen a kád teljes környezetének a vízszigetelése. A szigetelés felszínén ezután is képes lesz felgyűlni a víz a rossz illesztések esetén, de a falakba nem fog tudni befolyni. A kád beépítési magasságának meghatározása következik, amelyhez egy vízszerelő munkája szükségeltetik. A vízkiosztási feladatok azonban már a burkoló feladatkörébe tartoznak. Ha a vízszerelő és a burkoló nagyon jól összedolgozik, akkor esztétikailag is tökéletes fürdőkádat kaphat.

Fürdőkád rákötése a csatornahálózatra:

Most kezdődik el csak igazán a kád beépítése. A kádnak mindig megfelelő stabilitást kell biztosítani, ezt a lábak szintezésével lehet megoldani. A falra előre felfúrható tartó fülek segítik ezt és még jobban stabilizálják a kádat. A kád lefolyójának megfelelő tömítettségére is nagyon oda kell figyelni. Az élettartam növelésére zsiradékot használunk, amely a csövek egymásba illesztését is megkönnyíti. A flexi csöveket kerüljük, mint a pestist, mert a használat során könnyebben eltömődnek és egy esetleges dugulás elhárításakor a cső vékony fala kiszakadhat. A tömítettséget minden szerelés után ellenőrizzük úgy, hogy a kádat megtöltjük vízzel. Amikor leengedjük a vizet, akkor fogjuk ellenőrizni, hogy a vízszintezés is tökéletes-e, hiszen ha nem marad víz a kádban, akkor mi jó munkát végeztünk. Amennyiben a vízszintezés nem megfelelő azt a lábak átállításával korrigáljuk. A kádakat sok esetben alá is szigeteljük, hiszen a lábak nem elegendőek a kellő stabilitás eléréséhez. A kád peremének kitámasztását teljes hosszában elvégezzük, hogy a lehető legstabilabb felfekvést érjük el. A kádak ilyen téren való beépítése hosszú időre megkíméli Önt az esetleges újabb kiadásoktól.

Mikor érdemes a fürdőkád cseréje mellett dönteni?

Mielőtt nagyobb kiadásba verné magát, érdemes átgondolnia, valóban cserére van-e szükség. Előfordulhat, hogy az ütött-kopott megjelenésen egy fürdőkád felújítás is segíthet. Abban az esetben viszont, ha még hosszú éveken át nem tervez költözést, és a hagyományos, talán már-már fakó, kopott kád jó ideje nem nyeri el tetszését, úgy jó választás lehet a csere. Napjainkban a hosszúkás típusokon túl nagy népszerűségnek örvendenek a sarokkádak, de a relaxációt és tökéletes kikapcsolódást szolgáló hidromasszázs kádak iránt is egyre többen érdeklődnek. Az acéllemez kádakat is mind gyakrabban cserélik az ingatlan tulajdonosok a melegebb érzetű akrilkádra. Mivel a fürdőkád cseréjével egyidejűleg csempézésre is szükség lesz, így érdemes akkorra időzíteni a feladatot, amikor egyébként is aktuális lenne a fürdőszoba teljes felújítása a burkolatokkal együtt.

Kis fürdőszobába kádat? de hogyan?

A fürdőkád csere előtt állók gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a helyiség méretei túlságosan szűkre szabottak. Szerencsére ma már a nagy népszerűségnek örvendő sarokkádak között is léteznek olyan típusok, melyek kifejezetten a panel-méretű fürdőszobákhoz lettek kialakítva. Az aszimmetrikus sarokkádak kínálatában megtalálhatóak olyanok, melyek fejrésznél szélesek, és a lábrész felé haladva normál kádmérettel rendelkeznek. Ha tehát kis alapterületre szeretne korszerű megoldást választani, erre is meg van minden lehetősége.

Fürdőszoba felújításhoz hívjon profi csapatot!

A fürdőkád cseréje nem áll meg a kiszemelt darab beszerzésében, ugyanis a szakszerű beszerelés nélkülözhetetlen. A korábbi kád eltávolítása, a környező csempék és burkolatok bontása olyan plusz teendők, melyek a kádcserével együtt járnak. Ha nincs ideje, energiája, vagy a szükséges hozzáértés hiányzik, akkor mindenképpen célszerű profikat hívni a felújítás feladatára.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk