Dzsungelhangulat a fürdőszobában: 5 növény, amelyek jól bírják az extra páratartalmat

Dzsungelhangulat a fürdőszobában: 5 növény, amelyek jól bírják az extra páratartalmat

Dzsungelhangulat a fürdőszobában: 5 növény, amelyek jól bírják az extra páratartalmat

Monstera Deliciosa - A szobanövények királya

Ha szobanövényekről beszélünk, akkor a Monstera Deliciosa a legelső, ami eszünkbe jut. A szobanövények királyának is nevezik, és nem csak a csodás megjelenéséért érdemelte ki ezt a címet. Ha helyesen ápoljuk, akkor közel ötven évig is él.

Tápanyagok

A Monstera Deliciosa szereti a rendszeresen öntözött, közepesen talajos, jó vízelvezetésű talajt. Ha a föld túl száraz, a növény levelei elkezdenek megfonnyadni. A növény szereti a nagy mennyiségű tápanyagot, ezért kéthetente szüksége van trágyázásra. A trágyázáshoz használjon komplett növényműtrágyát.

Napfény

A Monstera Deliciosa szereti a napfényt, de nem szereti a közvetlen napfényt. A legjobb hely a naposabb helyiségekben vagy az erkélyen. A növénynek szüksége van a megfelelő napfényre ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön. Ne felejtse el, hogy a túl sok napfény károsíthatja a növényt.

Öntözés

A Monstera Deliciosa-t rendszeresen kell öntözni. A növény szereti a nedvességet, de túl sok öntözés károsíthatja. A legjobb, ha hetente egyszer öntözzük, és csak addig öntözzük, amíg a talaj teljesen nem ázik. Ne felejtsük el, hogy a túl sok öntözés károsíthatja a növényt.

Levágás

A Monstera Deliciosa rendszeresen szüksége van levágásra. A növény levelei elkezdenek megfonnyadni, ha túl nagyok. A legjobb, ha heti egyszer levágjuk a megfonnyadt leveleket, hogy a növény szép és egészséges maradjon.

Összegzés

A Monstera Deliciosa egy csodálatos szobanövény, amelyet rendszeres öntözéssel, trágyázással, megfelelő napfénnyel és levágással tarthatunk élettelen. Az ápolásnak köszönhetően a növény akár ötven évig is élhet. Ha megfelelően gondoskodunk róla, akkor büszkén mutathatjuk meg a növényünket a barátainknak.

Philodendron - A Szobanövény

A Philodendron egy nagyon sokféle szobanövény, amelyet szinte bárhol megtalálhatsz. A színek, formák és méretek változnak, és ez egy fantasztikusan sokoldalú növény, amelyet könnyű ápolni.

Miért érdemes Philodendront választani?

 • Könnyen ápolható
 • Rugalmas - többféle környezetben is megélhet
 • Különböző színek és méretek
 • Jól szűri a levegőt és tisztítja a levegőt

Hogyan gondoskodjunk a Philodendronról?

A Philodendron szeret egy közepesen napos helyet, de nem szereti, ha túl sok napfényt kap. A túl meleg környezet károsíthatja a növényt, ezért ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl meleg a szobában. A Philodendronnak szüksége van rendszeres öntözésre, de nem szabad túlöntözni, mivel ez károsíthatja a növényt. Az öntözés előtt mindig győződjön meg arról, hogy a talaj száraz-e. A Philodendront rendszeresen műtrágyázni kell, hogy egészséges maradjon.

Végszó

A Philodendron egy kiváló választás a szobanövények számára. Könnyen ápolható és sokféle környezetben is megélhet. Ha szeretnél egy különleges növényt, a Philodendronnak biztosan megfelel.

Maranta Leuconeura - A szobanövény

A Maranta Leuconeura, más néven élénkpiros csíkolmányos növény, a trópusi fafajok családjába tartozik. Különleges szépségű levelét különböző színű, csíkos szegélyek díszítik, amelyek egyedi mintázatokat alkotnak. Az egyik legkedveltebb szobanövény, mert könnyen gondozható és nagyon tartós.

Gondozási útmutató

 • Állítsa a növényt félárnyékos helyre.
 • Óvakodjon tőle a túl sok víztől.
 • Gondoskodjon róla, hogy a talaj kellően nedves maradjon.
 • Évente egyszer tápoldatozzon.

Fontos tudnivalók

 • A Maranta Leuconeura segít megtisztítani a levegőt.
 • A túl sok napsütés károsíthatja a növényt.
 • Különleges szépségű és könnyen gondozható.

Összefoglalás

A Maranta Leuconeura egy különleges szépségű, trópusi fafajba tartozó szobanövény. Könnyen gondozható, és segít megtisztítani a levegőt. Vigyázzon rá, hogy ne kapjon túl sok napsütést, és óvakodjon a túl sok víztől.

Szobanövény: Pothos

A Pothos szobanövények nagy, könnyen nevelhető, erős növények, amelyeket sok otthoni és irodai környezetben is megtalálhatunk. Ezek a növények gyönyörű, zöld levelűek, és könnyen nevelhetők, még a kezdőknek is.

A Pothos növényeket könnyű ápolni. Az alábbi egyszerű utasítások segítségével nagy sikerrel nevelhető a növény.

 • Állítson elő egy jó minőségű talajkeveréket.
 • Áztassa a talajt, amíg a víz színe meg nem változik.
 • Öntözze a növényt rendszeresen, de ne engedje, hogy a talaj túlzottan elázzon.
 • Helyezze a növényt napfényes helyre, de ügyeljen arra, hogy a napfény ne legyen túl erős.
 • Hajtsa vissza a növényt, ha nagyon magasra nő.

Szobanövény: Spathiphyllum

A Spathiphyllum egy növényfaj, amelyet gyakran használnak szobanövényként. A fajta könnyen gondozható, és nagyon szép, ami miatt sokan szeretik és használják őket. A Spathiphyllumok fényigényesek, és szeretik a nedvességet, ezért fontos, hogy rendszeresen öntözze őket.

Gondozás

A Spathiphyllumok szeretik a nyugodt, hűvös helyet, és a fényes, de nem direkt napfényt. A növényeknek szüksége van a rendszeres öntözésre, hogy megőrizhessék nedvességtartalmukat. A növényeket rendszeresen táplálni kell, hogy egészségesek maradjanak. A növényeknek szüksége van a rendszeres nyírásra is, hogy szabályosan nőjenek.

Fertőzések és betegségek

A Spathiphyllumok hajlamosak a kártevőkre és a betegségekre. A legtöbb kártevő ellen a permetezés segíthet. A fertőzéseket és a betegségeket előzheti meg a megfelelő gondozással és a növények megfelelő nedvességtartalmának fenntartásával.

Összefoglalás

A Spathiphyllum egy könnyen gondozható, szép szobanövény, amely sok otthonban megtalálható. A növényeknek szükségük van a rendszeres öntözésre, táplálásra és nyírásra, hogy egészségesek maradjanak. A kártevők és a betegségek előzhetők meg a megfelelő gondozással.


Amennyiben fel szeretné újítani fürdőszobáját, esetleg egy újat szeretne kiépíteni, keressen minket a +36 (70) 307 31 00 telefonszámon és mi minden nap, non-stop állunk rendelkezésére!
Cégünk különböző szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek. vízszerelés, villanyszerelés, burkolás, gázszerelés, ajtó-ablak javítás és egyéb építőipari munkák. Minden szolgáltatásunkat szakképzett szakemberek végzik. Az áraink versenyképesek, és mindig igyekszünk megoldást találni az ügyfeleink igényeire és költségvetésére. Ha bármilyen kérdése van a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk