Csőtörés:

csőtörés bontás
A csőtörés egy olyan sajnos mindennapos probléma a családoknál amit meg kell oldani ha esik ha fúj. A korszakok fejlődése során mint minden technológia a házak építése és a vízvezetékek kialakítása is változott. Ezért van az hogy nagyon sok féle megoldással lehet találkozni. Több féle csőrendszer létezik pl: Horgany, Réz, Kpe, Pvc, Ólom, Eternit, stb. amik bármikor elrepedhetnek, eltörhetnek. A kis repedésekből nagyobbak lesznek és a nagyobbakból meg nagyobb kár is keletkezhet és nem csak nekünk hanem a szomszédoknak is. Egy családiháznál nagyobb kárt a kertben lévő csövek törése okozhat mert a talajban a víz átjuthat a szomszédba ahol a talapzatot meglazíthatja vagy eláztatja a kertet. Fontos hogy amint észleltük hogy csőtörésünk van akkor azonnal lépéseket kell tenni a probléma megoldása felé. Ne kezdjük el magunk kiásni a kertet vagy beásni a ház alá mert ez nagyon sok időt vesz igénybe és még lehet pár vezetéket véletlenül meg is rongálunk. Cégünk olyan fejlett technológiákat használ ami pontosan megmondja hol van a csőtörés így rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg. Ha Önnél csőtörés keletkezik, kérvényezheti vízszolgáltatójától, hogy írja jóvá az elfolyt víz mennyiségét csatornaszámláján! Bizonyos vízszolgáltatók jóváírhatják a csőtörés következtében elfolyt vízre vonatkozó csatornadíjakat. Érdeklődjön vízszolgáltatójánál!

Hogyan vehetjük észre a csőtörést?


vízszámla
Több lehetőség is van. Az egyik a vízszámla folyamatos figyelése és ha nagyobb a számla mint átlagosan akkor vagy nyitva maradt pár csap napikig vagy csőtörésünk van. A másik lehetőség már a nagy csőtöréseknél van mert akkor a csendesebb helyeken lehet hallani a csobogó vizet. Ha a talaj túl vizes pedig nem is esett az eső akkor is gyanakodhatunk. A panel lakásokban viszonylag gyorsan észre lehet venni a csőtörést mivel ha nem a földszinten lakunk akkor az alattunk lévő szomszédnak azonnal vizes lesz a plafon amit valószínűleg azonnal jelezni fog.

Műszeres csőtörés keresése:


Hála a technológia fejlődésének már nincs szükség az egész ház vagy kert szétbontásának hogy rájojünk hol van csőtörés. Képzeljük el hogy régen egy csőtörés akár 2 hétig is tartott mire meg lett oldva addig folyamatosan el kellet zárni a vizet és megnyitni amikor kellet hogy a vízszámla ne szökjön az egekbe és ne keletkezzen kár. Ezekkel a műszerekkel csak azon a ponton kell ásni ahol jelez a műszer. A bemérés nem tart túl sokáig.

Cégünk és a csőtörés:


dugulás
Cégünk kezdetben csak duguláselhárítással foglalkozott de ez mára már megváltozott. Közel 2 éve belekezdtünk a vízvezeték szerelésbe ugyanis egy duguláselhárító szakembernek vízvezeték szerelő papírra van szüksége. Ebből adódóan specializálódtunk ügyfeleink nagy örömére így mondhatni ezermesterek lettünk. A csőtörés a legrosszabb amit történhet velünk de ha egy profi csapatra van szüksége hogy biztos legyen a probléma megoldásban akkor minket keressen. A cégünk annyira biztos a munkájában (szakembereiben) hogy 30 nap garanciát adunk minden elvégzett munkánkra.