Hol keletkezhet csőtörés? Milyen károk keletkezhetnek csőtöréskor? Mit tegyünk, ha csőtörést észlelünk?

A csőtörés mindenki számára ijesztő, ugyanis nem tudhatjuk, hogy mekkora károkat fog okozni, mennyi víz fog elfolyni és milyen költségekkel és idővel jár a javítása. Kárt tehet a bútorokban, a falakban, a pincében, a padlóban, a kertünkben, de magában a házban is.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük és minél előbb észleljük a bajt, érdemes figyelni a jelekre, amik a csőtörésre utalnak. De mégis milyen jelei vannak a csőtörésnek?

A csőtörés jelei

Ezekre a jelekre kell figyelnünk ahhoz, hogy minél hamarabb észrevegyük a csőtörést vagy a vízszivárgást:

Amennyiben ezeket a jeleket tapasztalja, akkor nem kell egyből nagy csőtörésre gondolni, mivel egy kisebb csőrepedés is ilyen tüneteket okoz, ilyen esetben beszélünk rejtett csőtörésről.

Minden esetben célszerű minél előbb szakembert hívni, aki kivizsgálja és beméri a csőrepedést, mielőtt még komolyabb csőtörést keletkezik belőle, aminek javítása magasabb költségekkel és károkkal jár.

A csőtörés okai

Mitől és hogyan alakulhat ki csőtörés, íme néhány eset:

Amennyiben úgy észleli, hogy csőtörés történt, akkor ne várjon, hívjon azonnal és szakembereink maximum 1 órán belül megérkeznek a helyszínre és megkezdik a csőtörés javítását.

Csőtörés bemérése

A csőtörés javítása előtt fontos tudnunk, hogy pontosan hol alakult ki a törés és hol történik a vízszivárgás. Szakembereink a legjobb módszerekkel a bemérést bontás nélkül megtudják tenni, nincs szükség a helyiség vagy a kert teljes feltárására és átrendezésére. Mellette megkíméljük a kábeleket, időt és energiát is spórolunk.

A csőtörés bemérésének ideje nem tart sokáig, ha a megfelelő módszert alkalmazzuk. Ezt követően ásni csak azon a helyen kell, ahol a csőtörés megtörtént és javítani kell.

Csőtörés elhárítása

Hívása után maximum 1 órán belül azonnal megkezdjük a csőtörés elhárítását. Szakembereink a helyszínre érkezés után felmérik a környezetet és a körülményeket. A csőtörés helyének megállapítása után megkezdik annak elhárítását.

A csőtörés javítása sok esetben lehetséges bontás nélkül is, viszont vannak olyan esetek, amikor azt nem tudjuk elkerülni. Ez attól függ, hogy a törés hol található és milyen mértékben történt a károsodás.

Csőtörés javításának ideje és ára

Meddig tart javítani a csőtörést? Milyen költségekkel kell számolnunk?

Az idő és az ár is sok mindentől függ. Fontos, hogy mekkora és milyen házról, van szó, emellett számít a csőtörés mértéke, lehet egy apró repedés, de egy teljes törés is. A csőtörés bemérésére nem számolunk fel külön árat, ideje nem tart sokáig.

Keressen minket bizalommal!

Kollégáink éjjel – nappal, 0-24 órában szolgálatban vannak, a hét minden napján. Nem kifogás a hétvége vagy az ünnepnap. A csőtörés javítását Budapest teljes területén és egész Pest megyében elvégezzük. Szakembereink vízvezeték szerelő papírral rendelkeznek.

Hívása után felmérjük a helyzetet és rögíztjük az adatait, majd néhány percen belül egy profi szakemberünk visszahívja Önt, ezt követően max. 1 órán belül a helyszínre érkezünk és megkezdjük a csőtörés elhárítását.

Nem számít a csőtörés mértéke vagy helye, az úszó lakás vagy az elázott falak, szakembereink minden esetben kijavítják a problémát. Annyira biztosak vagyunk cégünk munkájában, hogy 30 nap garanciát adunk minden elvégzett munkánkra.

Amennyiben a csőtörés jeleit tapasztalja, ne várja meg, amíg rosszabbra fordul a helyzet, hívjon minket most!

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk