Csillogó fürdőszoba, otthoni praktikákkal: Még több hasznos praktika (6. rész)

Csillogó fürdőszoba, otthoni praktikákkal: Még több hasznos praktika (6. rész)

Cikksorozatunk előző részeiben egy pár olyan hasznos és egyszerű trükköt osztunk meg kedves olvasóinkkal, ami megkönnyíti a dolgukat a fürdőszoba takarítást illetően.

A nehezebben elérhető részek

Előfordult már Önnel, hogy akárhogy dörzsöl egy felületet, a sarokban, a kisebb, eldugottabb felületeken mégis rajta marad a piszok? Ezeket könnyen letakaríthatja fültisztító segítségével. Csak mártsa bele a fültisztító végét a tisztító folyadékba és dörzsölje át vele a kényesebb részeket.

Ha nem szeretné feláldozni a fültisztítóit, használhat hurkapálcát, régi fogkefét vagy sokat használt evőpálcikát is helyette. Ezek végére csavarjon rá egy kendőt, majd ezt a betekert részt mártsa bele a fertőtlenítő szerbe, ecetbe. Ezzel dörzsölje át a nehezen elérhető felületeket.

Fuga tisztítás

Megjelölt szivacsok

Egy háztartásban rengeteg szivacs fordul meg, s ha színük is megegyezik egymással, könnyen összecserélhetjük őket, ezáltal szétszórhatjuk a kórokozókat a lakásban. Fontos, hogy egy szivacsot csak egyetlen felület tisztítására használjon! Plédául használjon más-más szivacsot a WC és a zuhany tisztítására. Ezeket, hogy ne tévessze össze, jelölje meg, például vágja le valamelyik sarkát. Az is segít, ha minden szivacs különböző színű, így meg tudja határozni, hogy melyik színnel mit kell takarítani.

Zuhanykabin tisztítása Fix Áron praktikákkal

Egyszerű illatosító

Még a legalaposabb takarítás után is előbújhatnak a kellemetlen szagok a fürdőszobában. Az ecet semlegesíti ezeket az illatokat, azért is ajánljuk ezt elsősorban a helység suvickolására.

Ha az ecetes módszer nem szimpatikus, akkor tegye a következőt: Egy kisebb tálba vagy üvegbe tegyen rizset, majd csepegtessen rá egy pár csepp illóolajat és takarja le azt textíliával.

Tegye az ablakpárkányra vagy a polc tetejére és hagyja, hogy bejárja a helyiséget az illata. A csempe és kád újjá varázsolásához olvassa el cikksorozatunk második részét!

Vízköves a csaptelep? Emellett a WC-re is ráférne egy alapos takarítás? Olvassa el cikksorozatunk harmadik részét, hogy megismerhesse belőle a legjobb otthoni praktikákat!

Állandóan foltos a zuhanykabin és a tükör? Ne habozzon belelapozni cikksorozatunk negyedik részébe, ott megoldást talál minden ezzel kapcsolatos problémára!

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk