Csillogó fürdőszoba, otthoni praktikákkal: A rendszeresség fontossága (5. rész)

Csillogó fürdőszoba, otthoni praktikákkal: A rendszeresség fontossága (5. rész)

Bármilyen meglepő, egy takarítást is meg kell szervezni, mint egy meglepetés bulit, vagy egy családi ebédet. Ha előre átgondolja, hogy mit milyen sorrendben fog takarítani, milyen folyamatokat tud párhuzamosan csinálni, azzal rengeteg időt spórol meg.

Összeszedtük a legfontosabb lépéseket, amire ha ügyel, sokkal hatékonyabb lesz a takarítás!

Alap szabályok

Elsőnek, mindig tartsd be a fentről-lefelé elvet. A takarítást mindig a magasabb pontról kezdje és úgy haladjon lefelé. Gondoljon csak bele, ha elsőnek a követ mossa fel, utána feljebb megy, a tiszta padló újra koszos lesz, a fentről leeső portól.

Mielőtt a polcokat áttörli, szedjen le róluk mindent, hogy az egész polcot egyben megtisztíthassa és ne maradjanak rajta kosz foltok.

Már a cikksorozat negyedik részében is megemlítettük, hogy takarításkor, felmosáskor az ablakot lehetőleg mindig nyissa ki, szellőztessen, hadd jöjjön be a friss levegő, illetve így a nedves felületek hamarabb száradnak meg.

Fürdőszoba takarítása

Végül, de nem utolsó sorban, viseljen gumikesztyűt vegyszeres tisztításkor, ezzel elkerülve a bőr kiszáradását és egyéb irritációkat.

A kosz megelőzése

Itt van néhány tanács, amik segítségével hosszabb ideig lesz ragyogó tiszta a fürdőszobája:

A fürdőszoba hosszabb használata után kapcsolja be a szellőztetést, vagy egy ventillátort, ami segít abban, hogy a penészfoltok, illetve a piszkok minél később bújjanak elő. Emellett a kádat, zuhanykabint használat után mindig törölje szárazra egy rongy vagy kézi gumilapát segítségével.

Hetente legalább 4-5 alkalommal súrolja meg a WC kagylót, még akkor is, ha nem tűnik koszosnak. Ezzel elkerülheti a makacs vízkő lerakódást.

Mindezek mellett, ügyeljen arra, hogy a mosdóról minden fogmosás után öblítse le a fogkrém foltokat. Ha a mosdó felett szokott sminkelni, ügyeljen arra, hogy a kifröccsenő smink foltok ne száradjanak rá.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk