A csaptelepet több ok miatt kell lecserélni. Legfőképpen a vízkövesedés okozza a csaptelepek végleges meghibásodását. Egy csöpögő csap sok problémát tud okozni, az egyik hogy a csöpögési pontnál vízkövesedés keletkezik a szaniteren. A második, hogy a vízszámla költsége megnövekedik.

A második ok, amiért csaptelepet cserélnek az emberek, ha fürdőszoba felújítást végeznek vagy csak új szanitert szerelnek fel a fürdőszobába vagy a konyhába. Az új típusú csaptelepek kerekített forma tervezésűek jól mutatnak a fürdőszobában, szinte már dísze a helységnek.

A harmadik fő szempont az energiatakarékosság és a kényelmes használat ez gyakorlatilag már egy közép kategóriájú csaptelepben elérhető. Érdemes ezekben a kérdések terén szakember véleményét kikérni. Csaptelep típusa, és márkájára is érdemes odafigyelni, mert nem mindegy hogy évente kell csaptelepet cserélnünk vagy 15 évente.

A csaptelep csere alkalmával milyen költségekre kell számolnunk?:

  • Csaptelep bontása a sarokszelepig, a csaptelep felszerelése bekötő csövekkel.
  • A szaniterek esetleges mozgatása az esetek nagy részében plusz költség. Sok esetben előfordul, hogy pl egy mosogató csap cseréjénél hogy a mosogató tálcát ki kell szerelni a munkalapból. Ez után lehet a csapot biztonságosan ki és be szerelni.
  • A sarokszelepek szifonok, vagy egyéb elzárok javítása vagy cseréje külön költséget von maga után.
  • Nagyon ritka esetben előfordulhat az is ha egy csapot csak úgy lehet kicserélni az állandó nyomás miatt ha csővezetéket elfagyasztjuk. A csőfagyasztás lényege hogy a szerelés során a cső lefagyasztásával zárjuk el a víz áramlásának útját.

Pontos • Gyors • Megbízható

Minőségi munkavégzés, 30 nap garanciával.

Vízvezeték szerelő - Fix Áron, ezek mi vagyunk