Bojler csere:

bojler
A bojler csere pontosan akkor szokott bekövetkezni, amikor az emberek többsége egyáltalán nem számít rá. Általában egy 20 éves bojler az, ami általában már cserére szorul főleg akkor, ha 5-10 éve nem is volt karbantartva. Ha a csere ideje bekövetkezik, akkor többféle kérdés is felmerülhet. Mekkora és milyen típusú bojler az, ami kiszolgálja a házban lakók kényelmét és hosszabb ideig szolgálatunkban áll különösebb meghibásodás nélkül.

A megfelelő bojler kiválasztása után mi szakszerűen elvégezzük a bojler felszerelését

A régi bojlert minden esetben áramtalanítjuk és a következő lépés a víz leeresztése lesz. A vizet a biztonsági szelepen keresztül lehet leereszteni, de típus függő, mert lehet, hogy már a leszerelés után kell a vizet leereszteni belőle. A víz kifolyatása közben a hálózati kábelek kikötése következik. Ha ez meg van, akkor jöhet a bojlerek kicserélése. A régit leszereljük, és az újat felszereljük. Abban az esetben, ha a méretek az új és a régi bojler között megegyezőek és a felfogás is azonos helyen igényli az illesztést, akkor nincsen sok gond, mert a csere hamar megvalósul. Ha azonban a felfogatás távolsága nem egyezik, akkor a régit el kel távolítani és egy újat felhelyezni, amely már illik az új bojlerhez.

A felfogatást két furattal, bojlertartó tiplivel és csavarral oldjuk meg

tipli
Az új bojler felhelyezése után egy új biztonsági szelepet szerelünk fel és bekötésre kerül a plexi cső is. A teljes szerelés után jöhet az üzembe helyezés, azaz a bojlert fel kell tölteni meleg vízzel. Ezt a melegvízcsap megnyitásával és a bojler feltöltő csap megnyitásával végzem el. Ha a vízcsapnál meleg víz normális nyomással érkezik, akkor a bojler már meg is telt meleg vízzel. Következő lépésként az áramellátását kell megoldani a bojlernek. Az áramot most kell visszakötni és a biztosítékot is vissza lehet kapcsolni. Az ellenőrzés folyamata a legutolsó, amellyel szakszerűen megállapítást nyer, hogy üzembiztos a készülék. Akkor történt meg jól a szerelés, ha a bojler stabilan áll a falon és nem billeg, a bekötéseknél nem tapasztalható vízfolyás, és ha feszültség alá helyeztük a bojlert, akkor a visszajelző lámpa világít.

Bojlercseréhez érdemes minden esetben szakember segítségét kérni, hiszen ha nem várt gondok fordulnak elő szerelés közben akkor azt csak egy szakember tudja orvosolni.
 • Partnerünk:

  Tedd közkincsé a szókincsed:

  Tedd közkincsé a szókincsed

  Ha nem tudja mit írjon és túl sok a hogy: Nagyon sok olyan munka vagy hobby van aminél elengedhetetlen a választékos beszéd és írás. A magyar nyelv folyamatosan fejlődik és az egyik legválasztékosabb nyelvek közé tartozik. A szinoníma szótár oldalunk azoknak van kitalálva akik választékosan szeretnének beszélni és írni. Teljesen ingyenesen lehet használni és mindig is ingyenes marad és még adományokat sem gyűjtünk! A célunk az, hogy segítsünk mindenkinek a szép és nehéz magyar nyelv használatában. Moderátoraink a beküldött szinonimákat mindig minden esetben le ellenőrzik így attól sem kell félni, hogy valami tévesen kerül fel az oldalra.

 • Partnerünk:

  MILYEN ÚJ RÁNCTALANÍTÓ KRÉMEK LÉTEZNEK?

  www.fiatalsagtitkai.hu

  fiatalsagtitikai.hu arra hívja fel a figyelmet hogy a ránctalanítás igen is lehetséges komolyabb műtétek nélkül. Termékeink krém alapúak és rettentően hatásosak. Miért? Azért mert a legújabb technológiával készültek. Képzeljük hogy a boltokban kapható krémek még a 80-90-es években lett kifejlesztve és azóta is azokkal az alapanyagokkal készítik. A fejlődő országokban már újabb technológiákat használnak és a fiatalsagtitkai.hu ezt akarja Magyarországon a köztudatba hozni. Nem szabad félni az ismeretlentől mert az új dolgok nem mindig rosszak főleg ha már több ezer ember elismerte a jótékony hatását. Csatlakozni szeretne? Vásárolni szeretne? A weboldalunkon ezeket megteheti. Nem csak Magyarországon hanem az egész világon vállalunk kiszállítást.

 • Partnerünk:

  SarkadiSeo az online marketing!

  online marketing cégeknek

  Az online marketing manapság már mindennapos a nagy cégeknek és egyre inkább a kis vállalkozások is követik a példájukat. Az internet óriási és ha nem teszünk ellene akkor sosem fogják megtalálni a weboldalunkat a látogatók. Azokat fogják megtalálni aki nap mint nap az online marketinggel segíti az online megjelenését. A SarkadiSeo az online marketing cégeknek nagy ásza, igaz még nem ismert de gombamód növekszik a kisvállalkozók vállán. Arra törekszünk, hogy minden kisvállalkozónak legyen weboldala és bevétele online.

 • Partnerünk:

  Nincs olyan, hogy megoldhatatlan rejtvény:

  rejtvény kereső

  Bizonyára mindenki ismeri a rejtvényújságokat vagy a mai modern világban már inkább az internetes online rejtvényeket. Nem létezik olyan ember a földön aki mindenre tudna válaszolni, ezért is léteznek bizonyos rejtvény kereső weboldalak amik megadják nekünk a helyes választ. Természetesen ez csalás de inkább csaljon az ember mint sohase oldja meg a rejtvényt. Az ilyen weboldalak működése egyszerű: a kereső mezőbe beírjuk amit nem tudunk és rányomunk a kereső gombra. Nagyon fontos, hogy csupán a lehetséges megoldásokat fogjuk megkapni ami nem feltétlen az amire nekünk szükségünk van.

 • Partnerünk:

  Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

  eva.ingatlan.hu

  Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.