Bojler csere:

bojler
A bojler csere pontosan akkor szokott bekövetkezni, amikor az emberek többsége egyáltalán nem számít rá. Általában egy 20 éves bojler az, ami általában már cserére szorul főleg akkor, ha 5-10 éve nem is volt karbantartva. Ha a csere ideje bekövetkezik, akkor többféle kérdés is felmerülhet. Mekkora és milyen típusú bojler az, ami kiszolgálja a házban lakók kényelmét és hosszabb ideig szolgálatunkban áll különösebb meghibásodás nélkül.

A megfelelő bojler kiválasztása után mi szakszerűen elvégezzük a bojler felszerelését

A régi bojlert minden esetben áramtalanítjuk és a következő lépés a víz leeresztése lesz. A vizet a biztonsági szelepen keresztül lehet leereszteni, de típus függő, mert lehet, hogy már a leszerelés után kell a vizet leereszteni belőle. A víz kifolyatása közben a hálózati kábelek kikötése következik. Ha ez meg van, akkor jöhet a bojlerek kicserélése. A régit leszereljük, és az újat felszereljük. Abban az esetben, ha a méretek az új és a régi bojler között megegyezőek és a felfogás is azonos helyen igényli az illesztést, akkor nincsen sok gond, mert a csere hamar megvalósul. Ha azonban a felfogatás távolsága nem egyezik, akkor a régit el kel távolítani és egy újat felhelyezni, amely már illik az új bojlerhez.

A felfogatást két furattal, bojlertartó tiplivel és csavarral oldjuk meg

tipli
Az új bojler felhelyezése után egy új biztonsági szelepet szerelünk fel és bekötésre kerül a plexi cső is. A teljes szerelés után jöhet az üzembe helyezés, azaz a bojlert fel kell tölteni meleg vízzel. Ezt a melegvízcsap megnyitásával és a bojler feltöltő csap megnyitásával végzem el. Ha a vízcsapnál meleg víz normális nyomással érkezik, akkor a bojler már meg is telt meleg vízzel. Következő lépésként az áramellátását kell megoldani a bojlernek. Az áramot most kell visszakötni és a biztosítékot is vissza lehet kapcsolni. Az ellenőrzés folyamata a legutolsó, amellyel szakszerűen megállapítást nyer, hogy üzembiztos a készülék. Akkor történt meg jól a szerelés, ha a bojler stabilan áll a falon és nem billeg, a bekötéseknél nem tapasztalható vízfolyás, és ha feszültség alá helyeztük a bojlert, akkor a visszajelző lámpa világít.

Bojlercseréhez érdemes minden esetben szakember segítségét kérni, hiszen ha nem várt gondok fordulnak elő szerelés közben akkor azt csak egy szakember tudja orvosolni.
 • Partnerünk:

  SarkadiSeo az online marketing!

  online marketing ügynükség

  Az online marketing manapság már mindennapos a nagy cégeknek és egyre inkább a kis vállalkozások is követik a példájukat. Az internet óriási és ha nem teszünk ellene akkor sosem fogják megtalálni a weboldalunkat a látogatók. Azokat fogják megtalálni aki nap mint nap az online marketinggel segíti az online megjelenését. A SarkadiSeo az online marketing ügynükség nagy ásza, igaz még nem ismert de gombamód növekszik a kisvállalkozók vállán. Arra törekszünk, hogy minden kisvállalkozónak legyen weboldala és bevétele online.

 • Partnerünk:

  Alexandra sofőrszolgálat

  Alexandra sofőrszolgálat

  Inna is meg nem is? Nem tudja eldönteni hogy vezessen vagy ne? A megoldás már rég éltezik ezekre a problémákra. A sofőrszolgálatok arra lettek kitalálva hogy az Ön autójában vagy bérelt kocsiban fuvarozzák ide-oda. Így odavezethet a kocsmába de haza már a sofőr viszi. Kényelmes és nagyon fognak a haverok nézni amikor a saját sofőr megérkezik. Az Alexandra sofőrszolgálat ezt nyújtja önnek és menő kocsikat és profi sofőröket (nők is vannak).

 • Partnerünk:

  Tedd közkincsé a szókincsed:

  Tedd közkincsé a szókincsed

  Ha nem tudja mit írjon és túl sok a hogy: Nagyon sok olyan munka vagy hobby van aminél elengedhetetlen a választékos beszéd és írás. A magyar nyelv folyamatosan fejlődik és az egyik legválasztékosabb nyelvek közé tartozik. A szinoníma szótár oldalunk azoknak van kitalálva akik választékosan szeretnének beszélni és írni. Teljesen ingyenesen lehet használni és mindig is ingyenes marad és még adományokat sem gyűjtünk! A célunk az, hogy segítsünk mindenkinek a szép és nehéz magyar nyelv használatában. Moderátoraink a beküldött szinonimákat mindig minden esetben le ellenőrzik így attól sem kell félni, hogy valami tévesen kerül fel az oldalra.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Törökbálinton és környékén:

  Duguláselhárítás Törökbálint

  Törökbálint sem kivétel sajnos ott is elég gyakorta a dugulás a wc, lefolyó, mosogató-ban. Mivel Törökbálint már pest megyében egy kertes övezet ezért itt a kertekben is szokott probléma lenni. Nagyon sok cég inkább Budapesten és pár km-es vonzáskörzetében dolgozik csak és a pest megyei településekkel nem foglalkoznak. Nálunk ez nem így van! Cégünk Törökbálinton is dolgozik és nem plusz harmincezer forint benzin költséggel. Győződjön meg róla keressen minket Törökbálinton, weboldalunk: Duguláselhárítás Törökbálint, az áraink a földön járnak.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.