Bojler csere:

bojler
A bojler csere pontosan akkor szokott bekövetkezni, amikor az emberek többsége egyáltalán nem számít rá. Általában egy 20 éves bojler az, ami általában már cserére szorul főleg akkor, ha 5-10 éve nem is volt karbantartva. Ha a csere ideje bekövetkezik, akkor többféle kérdés is felmerülhet. Mekkora és milyen típusú bojler az, ami kiszolgálja a házban lakók kényelmét és hosszabb ideig szolgálatunkban áll különösebb meghibásodás nélkül.

A megfelelő bojler kiválasztása után mi szakszerűen elvégezzük a bojler felszerelését

A régi bojlert minden esetben áramtalanítjuk és a következő lépés a víz leeresztése lesz. A vizet a biztonsági szelepen keresztül lehet leereszteni, de típus függő, mert lehet, hogy már a leszerelés után kell a vizet leereszteni belőle. A víz kifolyatása közben a hálózati kábelek kikötése következik. Ha ez meg van, akkor jöhet a bojlerek kicserélése. A régit leszereljük, és az újat felszereljük. Abban az esetben, ha a méretek az új és a régi bojler között megegyezőek és a felfogás is azonos helyen igényli az illesztést, akkor nincsen sok gond, mert a csere hamar megvalósul. Ha azonban a felfogatás távolsága nem egyezik, akkor a régit el kel távolítani és egy újat felhelyezni, amely már illik az új bojlerhez.

A felfogatást két furattal, bojlertartó tiplivel és csavarral oldjuk meg

tipli
Az új bojler felhelyezése után egy új biztonsági szelepet szerelünk fel és bekötésre kerül a plexi cső is. A teljes szerelés után jöhet az üzembe helyezés, azaz a bojlert fel kell tölteni meleg vízzel. Ezt a melegvízcsap megnyitásával és a bojler feltöltő csap megnyitásával végzem el. Ha a vízcsapnál meleg víz normális nyomással érkezik, akkor a bojler már meg is telt meleg vízzel. Következő lépésként az áramellátását kell megoldani a bojlernek. Az áramot most kell visszakötni és a biztosítékot is vissza lehet kapcsolni. Az ellenőrzés folyamata a legutolsó, amellyel szakszerűen megállapítást nyer, hogy üzembiztos a készülék. Akkor történt meg jól a szerelés, ha a bojler stabilan áll a falon és nem billeg, a bekötéseknél nem tapasztalható vízfolyás, és ha feszültség alá helyeztük a bojlert, akkor a visszajelző lámpa világít.

Bojlercseréhez érdemes minden esetben szakember segítségét kérni, hiszen ha nem várt gondok fordulnak elő szerelés közben akkor azt csak egy szakember tudja orvosolni.
 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

 • Partnerünk:

  Spanyol és Farncia receptek egy helyen:

  receptes oldal

  Eleged van már a húslevesből meg a pörköltből? Valami újra vágysz? Ezen az receptes oldal-on a címben szereplő hagyományos és speciális ételek receptjeit lehet megtalálni. Ezen kívül a tengeri ételek is nagy szerepet kapnak a weboldalon. A finom recepteken nem esélytelen megcsinálni csak kell hozzá egy részletes bemutatás képekkel. Ha nem akarja megfőzni őket akkor is érdemes ellátogatni a weboldalra mert számos más partnerünk által készített termékkel és szolgáltatással tud találkozni. Kell ennél több időtöltés?

 • Partnerünk:

  Gabitiral extrém sportbemutatók

  Gabitiral

  A Gabitiral nem csak egy élményt és nem csak 1 látványt nyújt hanem egy örök emléket is ad. Olyan rendezvényeket láthat és tapasztalhat amit az ember az életében nem láthat sokszor. A cirkuszban is vannak látványos ugrások és szaltók de mi mindezt kerékpárral végezzük. Sok gyerek imád kerékpározni ezért a bemutatóinkat főleg olyan családi napok vagy falunapoknak ajánljuk ahol sok a gyerek vagy sportrajongó. Látogasson el weboldalunkra: extrém sportbemutatók ahol további információkat és árakat is olvashat.

 • Partnerünk:

  SarkadiSeo az online marketing!

  online marketing ügynükség

  Az online marketing manapság már mindennapos a nagy cégeknek és egyre inkább a kis vállalkozások is követik a példájukat. Az internet óriási és ha nem teszünk ellene akkor sosem fogják megtalálni a weboldalunkat a látogatók. Azokat fogják megtalálni aki nap mint nap az online marketinggel segíti az online megjelenését. A SarkadiSeo az online marketing ügynükség nagy ásza, igaz még nem ismert de gombamód növekszik a kisvállalkozók vállán. Arra törekszünk, hogy minden kisvállalkozónak legyen weboldala és bevétele online.

 • Partnerünk:

  Nincs olyan, hogy megoldhatatlan rejtvény:

  rejtvény kereső

  Bizonyára mindenki ismeri a rejtvényújságokat vagy a mai modern világban már inkább az internetes online rejtvényeket. Nem létezik olyan ember a földön aki mindenre tudna válaszolni, ezért is léteznek bizonyos rejtvény kereső weboldalak amik megadják nekünk a helyes választ. Természetesen ez csalás de inkább csaljon az ember mint sohase oldja meg a rejtvényt. Az ilyen weboldalak működése egyszerű: a kereső mezőbe beírjuk amit nem tudunk és rányomunk a kereső gombra. Nagyon fontos, hogy csupán a lehetséges megoldásokat fogjuk megkapni ami nem feltétlen az amire nekünk szükségünk van.