Bojler csere:

bojler
A bojler csere pontosan akkor szokott bekövetkezni, amikor az emberek többsége egyáltalán nem számít rá. Általában egy 20 éves bojler az, ami általában már cserére szorul főleg akkor, ha 5-10 éve nem is volt karbantartva. Ha a csere ideje bekövetkezik, akkor többféle kérdés is felmerülhet. Mekkora és milyen típusú bojler az, ami kiszolgálja a házban lakók kényelmét és hosszabb ideig szolgálatunkban áll különösebb meghibásodás nélkül.

A megfelelő bojler kiválasztása után mi szakszerűen elvégezzük a bojler felszerelését

A régi bojlert minden esetben áramtalanítjuk és a következő lépés a víz leeresztése lesz. A vizet a biztonsági szelepen keresztül lehet leereszteni, de típus függő, mert lehet, hogy már a leszerelés után kell a vizet leereszteni belőle. A víz kifolyatása közben a hálózati kábelek kikötése következik. Ha ez meg van, akkor jöhet a bojlerek kicserélése. A régit leszereljük, és az újat felszereljük. Abban az esetben, ha a méretek az új és a régi bojler között megegyezőek és a felfogás is azonos helyen igényli az illesztést, akkor nincsen sok gond, mert a csere hamar megvalósul. Ha azonban a felfogatás távolsága nem egyezik, akkor a régit el kel távolítani és egy újat felhelyezni, amely már illik az új bojlerhez.

A felfogatást két furattal, bojlertartó tiplivel és csavarral oldjuk meg

tipli
Az új bojler felhelyezése után egy új biztonsági szelepet szerelünk fel és bekötésre kerül a plexi cső is. A teljes szerelés után jöhet az üzembe helyezés, azaz a bojlert fel kell tölteni meleg vízzel. Ezt a melegvízcsap megnyitásával és a bojler feltöltő csap megnyitásával végzem el. Ha a vízcsapnál meleg víz normális nyomással érkezik, akkor a bojler már meg is telt meleg vízzel. Következő lépésként az áramellátását kell megoldani a bojlernek. Az áramot most kell visszakötni és a biztosítékot is vissza lehet kapcsolni. Az ellenőrzés folyamata a legutolsó, amellyel szakszerűen megállapítást nyer, hogy üzembiztos a készülék. Akkor történt meg jól a szerelés, ha a bojler stabilan áll a falon és nem billeg, a bekötéseknél nem tapasztalható vízfolyás, és ha feszültség alá helyeztük a bojlert, akkor a visszajelző lámpa világít.

Bojlercseréhez érdemes minden esetben szakember segítségét kérni, hiszen ha nem várt gondok fordulnak elő szerelés közben akkor azt csak egy szakember tudja orvosolni.
 • Partnerünk:

  Mesteri duguláselhárítás

  mesteri duguláselhárítás logo

  Ki ne ismerné azokat a berendezéseket mint hogy wc, kád, mosogató, egy háznak ezek az alapfeltételei. Amit viszont sokan nem ismernek azok a makacs dugulások amik ezekben keletkezhetnek. A duguláselhárítás nem egy mai modern szakma, már sokkal régebben is jelen voltak a szakemberek. Amióta léteznek csövek azóta azok el is dugulnak a nem megfelelő használattól. Cégünk és szakembereink azért vannak hogy ezeket a dugulásokat elhárítsák a lehető leggyorsabban. Modern gépeinknek köszönhetően ez számunkra nem nagy kihívás míg Önnek hatalmas problémát jelenthet. Szolgáltatásunk egy része ingyenes és kedvezmények és akciókat is tudunk ajánlani.

 • Partnerünk:

  Rihios hotel Görögországban

  Rihios hotel Görögországban

  Mondhatni mindenki vágyik legalább életében egyszer arra hogy elmehessen nyaralni. A Rihios hotel görögországban van a tenger közvetlen látótávolságában. Aki nem akar elmenni a tengerig az a 2 méterre lévő medencében szürcsölheti a koktélokat akár. Szolgáltatásunk arra terjed ki hogy megszervezzük Önnek vagy Önöknek az utazás minden pillanatát és segítséget nyújtunk végig akár telefonon vagy élőben. Miért is jó ez? Azért mert nem kell foglalkozni a repülőjegy foglalással, nem kell bevásárolni, nem kell időt tölteni a látványosságok megtervezésével stb.. Nincs ideje akkor a Rihios hotel Görögországban a jó megoldás.

 • Partnerünk:

  Társasházkezelő Pest megyében:

  Provi-Domus társasházkezelő Kft.

  A Provi-Domus társasházkezelő Kft. óriási tapasztalattal és a háta mögött számos társasház kezeléssel büszkélkedhet. Nem csak a mindennapos vagy időszakos problémákat oldjuk meg a számvizsgálaton kívül, hanem teljes körűen képzettek vagyunk felújításokban is. Nincs megelégedve az előző közös képviselő munkájával? Gondjai vannak a szomszédokkal de a közös képviselő nem cselekszik? Akkor próbáljon ki valami újat és valami jobban mert cégünk kifejezetten erre szakosodott.

 • Partnerünk:

  Csontkovács a csontok mestere!

  csontkovács

  A csontkovácsolás mára már egy nagyon régi gyógymód ami a csontok masszírozásával gyógyítja a kisugárzó betegségeket.  Ne féljen a csontkovácstól! Ami nagyon sokszor elő szokott fordulni az az, hogy a sok ülő munkától a nyaki csigolyák elfáradnak, el kezd fájni a felső testünk és fáradékonyabbak leszünk. A legtöbb csont és izomrendszeri rendellenesség degeneratív (kopásos) elváltozása köztudottan a korral növekvő arányban fordul elő. Nincs ez másképp a nyak és a váll környéki fájdalmak esetében sem. Mind a nyak, mind a váll esetében a fájdalmak érthetően alakulnak ki, hisz folyamatos terhelés alatt állnak ezek a tájékok, és ezen fájdalmak meggátolhatnak napi teendőinkben. Olvasson tovább ha érdekli a téma: csontkovács mert nem bánt hanem gyógyít. 

 • Partnerünk:

  Link katalógus 2017-ben:

  linkkatalógus

  Az interneten a kezdetekben a keresők nagyon kezdetlegesek voltak ezért úgynevezett linkkatalógus-ok jöttek létre ahol rendszerezve megtalálhatóak voltak a weboldalak. Pl: szolgáltatás -> duguláselhárítás. Aki duguláselhárítót keresett az ilyen katalógusokban nézelődött elég gyakran. Amióta az internetes keresők rohamosan fejlődésnek indultak azóta egyre egyszerűbb megtalálni azt amire igazán kíváncsiak vagyunk. Ennek hatására a linkkatalógusoknak rohamosan csökkent a látogatottsága és az értelme mint pl az iwiw vagy mywip-nek annó.